Luna a doua si a treia dupa BIMAX

 

E o vorba romaneasca de genul” cand omul da de bine……” asa si eu ….:)

Ma apropii cu pasi repezi de controlul de trei luni de la operatie si  sunt la „departare de o masea” de inlaturarea aparatului dentar. In momentul de fata muscatura mea este corecta (inca mai port elasticele), dar mai este de adus o masea inclusa (care sta sa erupa) pe arcada.

In a doua luna  si a treia luna dupa operatie pot sa spun ca toate lucrurile revin incet, incet la normal:

Am fost inca putin umflata pe linia maxilarului si in obraji si aveam formatul fetei total diferit fara de cum il aveam inainte. Adica eu am o fata ovala, iar la inceputul lunii a doua o aveam cam patratoasa (asemanatoare cu a Oliviei Wilde).

 Fata arata ca si cand ai fi facut injectii cu botox/ acid hialuronic in a doua luna. Si nu e un lucru rau 🙂 Zambetul arata cam impietrit, dar compenseaza obrajii proemineti. Lucrurile revin la normal spre sfarsitul lunii.

Dintii par destul de fragili si e destul de greu sa mananci lucruri care sunt mai tari. De exemplu am mancat niste prune mai putin coapte si  mi s-au parut dificil de mestecat, de asemenea am avut pofta de paine taraneasca  si am constatat ca nu pot sa mestec coaja si m-am limitat la miez 🙂

Se fac primele schimbari de arc, se lipesc bracketii dezlipiti si primesti cadou niste elastice pe care trebuie sa le porti. Dupa schimbarea arcului mi-am adus din nou aminte de primele zile in care am avut montat aparatul si imi simteam dintii stransi ca intr-o menghina, iar gura mea cu elastice mi-a adus aminte de Vlad Tepes.

Nervii faciali incep sa se dezmorteasca. Primele senzatii sunt de furnicaturi sau ai impresia ca simti cum circula sangele in zona barbiei si a maxilarului, apoi am avut 2-3 senzatii pe care mi-e destul de greu sa le descriu, ca si cand mi-ar  fi atins cineva un nerv, ca o strafulgerare si mici intepaturi. Ti se recomanda sa iei mydocalm in primele 3 luni, dar poti sa faci fata si fara.

Exercitiile pentru deschiderea gurii sunt esentiale. Cand te externeaza primesti si o fisa completata de dr. Barbur si de acolo afli si cati milimetrii deschideai gura inainte de operatie. Eu de exemplu deschideam gura 40 mm, iar acum fortat deschid 30 mm. Ortodontul mi-a recomandat sa fac niste exercitii asemanatoare cu primele trei de aici.  Acest lucru mi se pare cel mai anevoios si simt ca bat pasul pe loc, uneori.

Am inca zone amortite. Buza inferioara se simte inca amortita, parca este anesteziata. O buna perioada de timp am simtit partea exterioara dintre buze si barbie foarte sensibila, abia ma puteam spala pe fata in zona aceea, ulterior ceva s-a schimbat , parca pielea este mai groasa si nu mai este sensibila.

Imi cade parul si am acnee. Stiam ca dupa anestezie cade parul, dar nu ma asteptam ca  la  trei luni dupa operatie sa imi cada asa masiv. 😦  Acneea din jurul gurii este horror…

Simt incizile din jurul dintilor. Simti ca si cand ai avea o haina stramta pe tine si o fortezi. Nu e neplacut, dar simt ceva ciudat cand vorbesc si zambesc.

Zona din jurul nasului este sensibila la atingere. Doua placute sunt asezate exact de o parte si de alta a nasului, asa ca atunci cand ma spal pe fata sau ma machiez simt zona sensibila la atingere si trebuie sa o ating foarte usor.

Ceea ce am scris nu difera foarte mult de ceea ce am mai citit si eu pe internet,   si scriu din nou ca prima luna e mai dificila, apoi lucrurile intra in fagasul lor normal.

Profilul nu arata inca asa cu mi-as dori pentru ca mai am de facut genioplastia, dar sunt multumita de rezultat. Prietenii au observat ceva schimbat la mine in bine si chiar m-au intrebat daca nu mi-am facut si alta operatie, pentru ca in prima luna obrajii sunt mai proeminenti si profilul arata altfel.  Insa, schimbarile nu sunt atat de majore incat sa nu te mai recunoasca lumea pe strada sau sa-ti schimbi buletinul. De asemenea simt si o presiune din partea cunoscutilor si a familiei  pentru ca toti ma intreaba si cat mai stau cu aparatul.

In incheiere scriu, pentru voi si pentru mine, ca: TIMPUL TRECE REPEDE! 🙂

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

7 gânduri despre &8222;Luna a doua si a treia dupa BIMAX&8221;

    1. Buna,
      Momentan nu am cam nimic interesant de scris, cred ca in decembrie o sa scriu pentru ca o sa fiu fara aparatul de pe o arcada 🙂 Inca am amortita buza si barbia, dar in rest toate sunt aproape la fel ca inainte de operatie.

      Apreciază

  1. Salutare. Am 22 de ani Și am făcut prima operație in care mi s-a fracturat maxilarul pentru a pune un Disjunctor și a largi maxilarul. A fost o operație destul de ușoară m-am recuperat repede si am început sa respir pe nas. Apoi a urmat operația de bimax, După trei zile am ieșit din spital, A doua săptămână-a treia am fost destul de nebun încât să joc fotbal, nu recomand pentru ca este foarte riscant și am început sa ma desumflu constant, iar după 3-4 luni nu mai aveam nicio umflatura. Singurele aspecte negative, la mine, desi sunt normale sunt: amorteala foarte usoara a buzei de jos partea stanga, s-a diminuat fata de cum era si sigur o sa revina la normal si inca unul ceva mai serios, placutele fiind aproape de sinusuri fac sinusurile sa se simta infectate cred??? pentru ca elimin puroi pe nas.

    Despre situatia mea actuala pot spune ca sunt foarte norocos ca am ajuns la dr. Bran, este un profesionist 100%, am deja 3 ani de la BIMAX si inca nu am scos placutele desi se recomanda dupa 1an. Azi l-am sunat si o sa ma duc sa le scot pentru ca m-a tras curentul si am simtit niste dureri groaznice care inca persista de 2 zile:)
    Daca pot ajuta pe cineva cu informatii costea.mario@yahoo.com

    Apreciază

  2. buna ,cum te mai simti dupa operatie?care sunt rezultatele finale?s a imbunatatit mult dupa operatie?spune mi mai multe ?ai un cont de whats up unde am putea sa disicutam mai multe?te rog mult Adrian

    Apreciază

    1. Da mi add pe facebook , Vilsanoiu Medeea! Tocmai s a creat un grup cu operatii ortognatice si vreau sa va adaug, sa ne ajutam,sa ne dam sfaturi etc .

      Apreciază

Lasă un comentariu